Antoinette terug in de Staten voor een zeker Brabant

22 november 2018

 

Antoinette Knoet-Michels uit Vlierden (gemeente Deurne) wordt op vrijdag 9 november a.s. opnieuw benoemd tot lid van Provinciale Staten namens de PvdA. Knoet-Michels volgt haar partijgenoot Driek van Griensven op, die op 18 oktober jl. na een korte periode van ziekte is overleden.

Antoinette Knoet-Michels was sinds de Statenverkiezingen van maart 2011 lid van Provinciale Staten. In januari van dit jaar nam ze na 7 jaar statenlidmaatschap afscheid van Provinciale Staten, vanwege haar drukke werkzaamheden buiten de politiek. Ze werd opgevolgd door Van Griensven, die ze nu vanwege diens overlijden weer opvolgt tot en met de verkiezingen voor Provinciale Staten van 20 maart 2019.

Volgens fractievoorzitter Stijn Smeulders heeft de PvdA-fractie het moeilijk met het verlies van fractiegenoot Driek van Griensven, maar is de fractie blij dat Antoinette Knoet-Michels hem opvolgt. “Met Antoinette krijgen we een ontzettend ervaren Statenlid terug, dat is fijn. Het siert Antoinette dat ze ons in deze moeilijke tijd weer wil ondersteunen als Statenlid”.

Knoet-Michels stond bij de Statenverkiezingen van 2015 op de 2eplek van de kandidatenlijst. Ze was als een van de coalitieonderhandelaars van de PvdA nauw betrokken bij de totstandkoming van het bestuursakkoord Beweging in Brabant. In Provinciale Staten had ze deze Statenperiode grote invloed op de besluitvorming omtrent het veehouderijdossier. Knoet-Michels stond in PS voor het belang van een gezonde leefomgeving op het platteland en het beperken van de schade van de veehouderij voor natuur en milieu.

Antoinette Knoet-Michiels is in Helmond en omgeving ook bekend als voormalig bestuursvoorzitter van ROC Ter AA en van Helmond Sport.