Programma PvdA Brabantdag bekend

13 juni 2019

Over ruim een week is de 9e editie van de PvdA Brabantdag. Deze vindt plaats op zaterdag 22 juni 2019, wederom op het provinciehuis in Den Bosch. De dag vangt aan om 10.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) en is om 17.00 uur afgelopen. Ook is er de optie om enkel één dagdeel mee te doen. Op deze dag is er genoeg kans om kennis op te doen en is eveneens ruime gelegenheid tot netwerken. En na het succes van voorgaande jaren belooft ook dit weer een mooie dag te worden. Natuurlijk zijn onze Brabantse Statenleden Stijn Smeulders, Martijn de Kort en Edith van Dijk erbij, evenals gedeputeerde Erik van Merrienboer. En we zijn trots te mogen aankondigen dat Julia Wouters als key note speaker te gast is op deze Brabantdag! Het gehele programma van de dag is als volgt:

9.30-9.50    Inloop met koffie en thee
9.50-10.00  Welkomstwoord door Greet Buter
10.00-11.00 Statensimulatie met Edith van Dijk en Annegien Wijnands
11.00-12.00 Ronde 1 subsessies:
• Pubquiz met de Jonge Socialisten
• Roze in Rood met Jolanda van Gool en Sophie Heesen
• Vrouwen in de Politiek met Annegien Wijnands en Nathalie Peijs
12.00-12.45 Lunch
12.45-14.00 Algemene ledenvergadering
14.00-15.00 Ronde 2 subsessies:
• Armoede met Joke de Kock
• Waterschappen en milieuproblematiek met Gäby Vereijken
• VN verdrag en lokale toegankelijkheid met Miriam Haagh
• Social Media: ‘Hoe uit je jouw boodschap?’ met Ellen Schoumacher
• Inkijkje in de Eerste Kamer met Mary Fiers

15.15-16.00 Speech van Julia Wouters
Julia Wouters is auteur van ‘De Zijkant van de Macht: waarom de politiek te belangrijk is om aan mannen over te laten’. Van huis uit is zij politicoloog. Julia heeft ruime ervaring in de media, zowel voor als achter de schermen. De Nederlandse politiek heeft geen geheimen voor haar. Elf jaar lang zat ze, als rechterhand van Lodewijk Asscher, bovenop de macht als politiek adviseur en speechschrijver.

16.00-16.15 Sluiting van de dag door Edith van Dijk
16.15             Borrel

Op deze mooie dag kiezen we ook een nieuw gewestbestuur. Hier ontvangen PvdA leden per mail meer informatie over, wel lid en geen mail ontvangen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Dus ken je iemand die op een laagdrempelige en vrijblijvende manier kennis wil maken met de PvdA? Neem hem of haar vooral mee. De organisatie heeft er zin in en hoopt dat we er met zijn allen weer een mooie rode Brabantse dag van kunnen maken.

Aanmelden voor de Brabantdag kan via: http://bit.ly/PvdABrabantdag
Mensen die geen lid zijn van de PvdA zijn ook van harte welkom!