24 juni 2016

PvdA Brabant wil een Brabantse verhalenverteller

De PvdA Brabant dient vandaag een motie in bij de vergadering van Provinciale Staten om een Brabantse verhalenverteller in het leven te roepen. De Brabantse verhalenverteller moet jaarlijks gekozen worden en kan een dichter, beeldend kunstenaar, schrijver maar bijvoorbeeld ook een artiest of een cartoonist zijn.

Het gaat er vooral om dat de Brabantse verhalenverteller Brabant, Brabanders of typisch Brabantse zaken verbeeld en er daarmee de verbinding van Brabanders probeert te versterken. Het plan van de Brabantse verhalenverteller sluit daarmee aan bij de wens om de verbeeldingskracht en de verbindingskracht van Brabant zowel nationaal als internationaal voor het voetlicht te brengen. Veel Brabantse steden hebben een stadsdichter. Dit brengt cultuur dichter naar inwoners toe. De provincie Brabant moet daar volgens de PvdA Brabant bij aanhaken.

Antoinette Knoet-Michels (Statenlid PvdA Brabant): ”Landelijk hebben we onder andere de dichter des vaderlands. Als Brabant hebben we genoeg mensen die als uithangbord van onze provincie dienen. Door jaarlijks een Brabantse verhalenverteller te kiezen geven we hen de aandacht die ze verdienen en versterken we de cultuur in Brabant.”