28 september 2015

‘Roosendaal verdient meer dan één boemeltje’

De PvdA Brabant steunt de gemeente Roosendaal in haar oproep voor minimaal twee treinverbindingen per uur tussen Roosendaal en Antwerpen. Daarnaast hoopt de PvdA Brabant dat de intercity tussen Roosendaal en Antwerpen behouden kan blijven. Dit blijkt uit Statenvragen van Stijn Smeulders.

Stijn Smeulders is naast fractievoorzitter ook woordvoerder mobiliteit van de PvdA Brabant en vindt dat Roosendaal meer verdient dan alleen een stoptrein naar Antwerpen. In januari 2013 riep Smeulders al dat één boemeltje tussen Roosendaal en Antwerpen niet genoeg is. ”Het Antwerpse achterland is van groot belang voor de West-Brabantse economie. Een goede railverbinding tussen Roosendaal en Antwerpen is dan ook noodzakelijk”, aldus Smeulders.

Het Brabantse Statenlid wil naar aanleiding van het artikel in BN De Stem ‘Minstens een tweede stoptrein’ van Gedeputeerde Staten weten of er inmiddels al onderzocht is om een Belgische intercity vanaf 2017 eenmaal per uur door te laten rijden naar Roosendaal. Daarnaast vraagt hij het college of er zicht is op een tweede stoptrein als het niet lukt om een intercityverbinding te behouden. Ook wil Smeulders weten of het mogelijk is om de bestaande stoptrein vanaf 2017 te versnellen door deze minder haltes te laten aandoen.