Aftrap congres en campagne.

Door Ward Deckers op 5 februari 2023

Op 4 februari vond het PvdA congres plaats in 1931 in ’s Hertogenbosch. Onze lijsttrekker Ward Deckers trapte het congres af:

 “Beste Partijgenoten,

Welkom in Den Bosch, welkom in Brabant. Zeg ik tegen jullie. En zeg in natuurlijk ook tegen onze vrienden van GroenLinks. We hadden het net al even over carnaval. Eén van de bekendste Brabantse carnavalskrakers luidt. “Het leven is goed in m’n Brabantse land”. En ze hebben gelijk: het leven is goed in het Brabantse land. We zijn trots op de wereldwijde uitstraling van de brainportregio, de Efteling. En even dachten we nog dat ook PSV ook een goed tegemoet ging. Het leven is goed in m’n Brabantse land. Maar er is alle reden om ons zorgen te maken. De stijgende kosten voor de boodschappen, de energierekening. Het goede Brabantse leven staat onder druk voor zoveel normale Brabanders en Brabantse gezinnen. En dát was mijn motivatie om mij beschikbaar te stellen als lijsttrekker voor onze partij voor de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen.

En in Brabant lossen we het wel op. En dat was de afgelopen jaren ook hard nodig. Weten jullie nog: Brabant was de provincie waar het experiment van een coalitie met de FvD werd uitgevoerd en zo jammerlijk mislukte. In Brabant lossen wij het nu op. Bijvoorbeeld door als provincie op de korte termijn te helpen om Brabanders uit de energiearmoede te krijgen. En op de lange termijn te investeren in écht duurzame oplossingen. Of door sport, kunst en cultuur weer actief te stimuleren. In Brabant lossen we het op. Of onze Jeroen Dijsselbloem die zich direct na aantreden in Eindhoven hard maakt dat net alleen de happy few, maar iedereen kan profiteren van de successen van de brainportregio. In Brabant lossen we het op.

En gelukkig staan we hier niet alleen voor. Gisteren stond er in het Brabants Dagblad een dubbelinterview van mijzelf en mijn collega bij GroenLinks. Daarin hebben wij Brabant laten weten na de verkiezingen samen de onderhandelingen ingaan. En daarmee zetten wij ook hier in Brabant een volgende stap in onze samenwerking. Natuurlijk met als doel om de grootste van Brabant te worden. En dat biedt niet alleen ons perspectief. Veel belangrijker: het biedt perspectief en hoop aan al die mensen in dit land die letterlijk in de kou zijn gezet door het rechtse beleid van de afgelopen jaren. En voor die mensen zijn wij vandaag bij elkaar. Ik hoop dat zij de motivatie zijn waar wij de komende periode extra hard voor gaan lopen. Ik wens jullie vandaag een prachtig congres toe. Ontzettend veel inspiratie op weg naar een hoopvolle campagne en een prachtige uitslag op 15 maart. Dank jullie wel. “

Bekijk mijn profiel op deze website. 

Ward Deckers

Ward Deckers

In de komende jaren bepalen we hoe Brabant eruitziet in de toekomst. Lukt het ons om sneller meer betaalbare huizen te bouwen? Of om een eerlijkere balans te vinden tussen bedrijvigheid aan de ene kant en gezondheid en natuur aan de andere kant? En hoe werken we aan een duurzame energievoorziening? Die ook nog eens

Meer over Ward Deckers