Lid algemeen bestuur waterschap Brabantse Delta - Fractievoorzitter

Wendy de Koning-Bogers

Wendy de Koning-Bogers

Over Wendy de Koning-Bogers

[email protected]

Wendy de Koning-Bogers, 48 jaar en woonachtig in Ossendrecht. Geboren en getogen in Ossendrecht op de Brabantse wal, die helaas in de loop der jaren flink is verdroogd.

Fietsen, wandelen en zwemmen doe ik voor de ontspanning in deze mooie omgeving. Als vrijwilliger bij het reparatiecafe te Ossendrecht verzorg ik de koffie en maak ik een praatje met de bezoekers & onze klussers. Veel van de aangeboden spullen krijgen een tweede leven en dat voelt goed. Weg gooien kan immers altijd nog en dan kan met dit afval weer iets nieuws gemaakt worden.

Ik ben van beroep zelfstandige MediaCoach en verzorg voor bewustwording rondom mediawijsheid en ben ook gerelateerd aan het onlineplatform KijkopWoensdrecht.

De afgelopen 4 jaren bestuurder bij het waterschap Brabantse Delta, met volle overtuiging ingezet op veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid. Dit wil ik graag voor de komende periode voortzetten en ik zou het geweldig vinden, dat er in ieder watertje bootje baden mogelijk wordt of zelfs gezwommen kan worden.

Op de Brabantse Wal is verdroging van de bodem, door te veel onttrekking van het grondwater en te snelle afvoer van regenwater een groot probleem. Wees bewust met water, hergebruik draagt bij aan goedkopen en duurzaam watergebruik.

Zeker zijn van water, waardevol water in en voor West-Brabant
Voor de kwaliteit van wonen, werken en leven in Noord-Brabant is veilig en gezond water van grote waarde. Hiervoor wil ik mij de komende jaren sterk voor maken.