Verkenner adviseert brede middencoalitie in Noord-Brabant: BBB-VVD-PvdA-GroenLinks.

Door Ward Deckers op 13 april 2023

“Gisteren heeft de verkenner in Brabant, Sacha Ausems, rapport uitgebracht van haar verkenning. Zoals jullie ongetwijfeld hebben gezien is haar advies om te formeren met BBB-VVD-PvdA-GroenLinks, eventueel aangevuld met Lokaal Brabant.

In de afgelopen periode heb ik namens de PvdA, samen met Stijn Smeulders enkele gesprekken met de verkenner gevoerd. Wij kijken terug op waardevolle en open gesprekken met haar. In de uitkomst van deze verkenning herkennen we onze gesprekken.

Tijdens de afgelopen campagne, hebben wij geen enkele partij uitgesloten voor toekomstige samenwerking. We hebben ons wél expliciet uitgesproken voor samenwerking met GroenLinks. Ook tijdens de gesprekken met de verkenner hebben wij, evenals GroenLinks, vastgehouden aan ons uitgangspunt elkaar stevig vast te houden tijdens de onderhandelingen. En dat weerklinkt in het advies van de verkenner.

Wij stappen daarom met vertrouwen de volgende fase in. Het wordt spannend: op een aantal thema’s, zoals bijvoorbeeld landbouw, natuur en stikstof, hebben we stevige gesprekken voor de boeg. Wij gaan daar met een open houding in. Jullie mogen van ons daarin vanzelfsprekend een kritische houding verwachten.

Aanstaande zaterdag is er een vertegenwoordiging van de fractie en is Stijn aanwezig om een nadere toelichting te geven op het proces.

Wij blijven jullie op de hoogte houden.

Hartelijke groeten,

Ward Deckers”

Artikelen in de media:
Brabants Dagblad Advies verkenner Brabant: BBB en VVD samen met linkse partijen

Omroep Brabant Advies van verkenner: BBB en VVD in coalitie met PvdA en GroenLinks

Op de website van de Provincie Noord-Brabant Verkenner Sacha Ausems adviseert brede middencoalitie in Noord-Brabant

Download hier het volledige advies als pdf: “Het gaat altijd over mensen” Samen aan de slag voor Brabant

Ward Deckers

Ward Deckers

In de komende jaren bepalen we hoe Brabant eruitziet in de toekomst. Lukt het ons om sneller meer betaalbare huizen te bouwen? Of om een eerlijkere balans te vinden tussen bedrijvigheid aan de ene kant en gezondheid en natuur aan de andere kant? En hoe werken we aan een duurzame energievoorziening? Die ook nog eens

Meer over Ward Deckers