PvdA en GroenLinks willen een oplossing voor volle bussen

Door Fiona Bijl op 28 september 2023

Sinds het einde van de zomervakantie bereiken ons veel signalen over volle bussen die haltes overslaan. Dit is vermoedelijk een direct gevolg van de afgeschaalde dienstregeling die momenteel wordt gereden. De Partij van de Arbeid en GroenLinks vinden het belangrijk dat Brabanders kunnen vertrouwen op goed openbaar vervoer dat een volwaardig alternatief voor de auto biedt. Daarom hebben onze fracties schriftelijke vragen gesteld aan het College.

Fiona Bijl (PvdA): “Een dekkend netwerk van bussen houdt Brabantse steden, dorpen en kernen bereikbaar en levendig. Mensen die afhankelijk zijn van openbaar vervoer om naar hun werk te kunnen en studenten die naar school of stage willen, kun je niet in de kou laten staan. Openbaar vervoer moet een betrouwbare basisvoorziening zijn.”.

Laura van Hazendonk (GL): “We zijn bezorgd dat reizigers door doorrijdende bussen het openbaar vervoer uitgejaagd worden. Terwijl juist nu, in tijden van klimaatcrisis en stikstofproblematiek, het openbaar vervoer belangrijker is dan ooit voor de duurzame bereikbaarheid van Brabant.”

We kijken uit naar de beantwoording van onze vragen.

 

Fiona Bijl

Fiona Bijl

Woongeluk voor iedereen! Daar zet ik mij graag voor in. Mijn woonplaats is Reusel in de Brabantse Kempen. Mijn wieg stond in Eersel. Na de nodige omzwervingen ben ik ruim 20 jaar geleden vanwege de gezelligheid, rust en ruimte teruggekeerd naar de Kempen. Het kost je hier hooguit 5 minuten fietsen en je zit midden

Meer over Fiona Bijl